Milyen reiki tanfolyamot válasszunk?

Milyen reiki tanfolyamot válasszunk?

Kedves reikis és leendő reikis útkereső!

Igen nehéz manapság eldönteni hová menjen az aki egy eredeti, változásoktól mentes reikit keres. A neten hírdetések százaival lehet találkozni, és gyakorlatilag mindenki azt hírdeti magáról, hogy ide, csak hozzám gyertek, itt van az ami nektek kell.

Tulajdonképpen nem is mondanak nagy marhaságot. Hiszen mindeni megtalálja azt, ami neki épp akkor kell. Hogy az éppen nem az igazi – kit érdekel, vagy  pár hónap alatt eljuttatják a kezdőt a mester fokozatig – nem probléma, ha a tanuló egójának éppen az kell, akkor az is rendben van. Hogy az eredeti formában újrafelfedezett reikit tanulta-e meg – Nem hiszem!

Ugyan nem fogja megismerni a reiki eredeti mibenlétét, aztán majd rájön, hogy sok mindent tanult, volt közte egy kis reiki is és sok más alacsony rezgésű energiaátadás is. Az akkor energiaszintjéhez képest egy változást fog tapasztalni, ami eljuttatja keresőt egy darabig. Hogy utána mi lesz?

Ha valakiben mégiscsak marad egy kis hiányérzet, vagy nem úgy működik nála a kézrátételes gyógyítás, ha hamar elfárad, ha úgy érzi, hogy leszívják az energiaszintjét, mást is képes működtetni, a mágiának minden formáját, hát akkor érdemes beleérezni, hogy vajon az elég-e neki, vagy valami másra vágyik.

Nagyon sokan lelkesek az első időkben, elmennek a tanfolyamra, gyakorolnak, sőt még eljárnak reiki bemutatókra, reiki klubba, ahol minden érdeklődőnek segítenek, megmutatják, hogy mit jelent a reiki. Ugyesen áramoltatják a reikit és a kliens csak élvezi, ellazul, relaxál, közben gyógyul. Megvan a sikerélmény.

Utána szokott bekövetkezni az, ami normális mindenkinél, a várva várt eredmény nem jön, a kitartás megcsappan a lelkesedés elfogy és már más után más csodamódszer után hajszoljuk magunkat.  Ez is rendben van. Mindenkinek megvan az a döntése, hogy hol, milyen módszerrel, eszközökkel, kinél keresi a boldogsága forrását.

Egyet azonban ne feledjünk, a földi pályafutásunk alkalmával nem csak a döntés, hanem a felelősség, a saját magunk által vállalt felelősség megélése, felvállalása is a kezünkben van.

A fentiek miatt azt javaslom, hogy ne tanfolyamot válasszunk, hanem mestert, tanárt, előadót. Nézzük meg, beszéljünk vele, menjünk el egy bemutató gyakorlására. Figyeljük meg, hogan rezgünk, mennyire szimpatikus-e az illető stb.

Mégis milyen reiki tanfolyamot válasszunk? Talán nagyon sok megfogalmazást hallottunk már magáról a reikiről. És ezek talán különbözőek is lehetnek. Nagyon nehéz szavakkal visszaadni egy belső érzékszervekkel észlelt, megérzett, kapott érzést visszaadni. Fantasztikus, hogy megélik a hallgatók a beavatás után ezt az állapotot.


Címke: , , , , , , , ,