Reiki elsajátítása

A Reiki megtanulása nem könyvekből, interneten közvetlenül megtanulható eljárás, szükséges hozzá az úgynevezett behangolási (beavatási) eljárás (lásd később) és így a régi idők beavatásos titkos ezoterikus iskoláihoz is lehet hasonlítani. A döntő különbség itt viszont az, hogy míg ezek eleve csak egyes kiválasztott személyek számára voltak elérhetők, titkos társaságokban, kolostorokban voltak megtanulhatók és tagjaik számára tökéletes elkötelezettséget, minden világi tevékenységről való lemondást írtak elő, addig a Reiki nyitott, hogy megfeleljen az újra felfedezőjének –Usuinak- a szellemiségéhez.

Számomra csak egy Reiki létezik, úgy ahogy egy teremtő energia, ami mindent termetett.

Hogy milyen módon érjük el, milyen eszközrendszerrel, abban viszont már van különbség.

Itt Nyugaton úgy érezzük el vagyunk szigetelve mindentől és mindenkitől, nem szeret senki, nem ért meg senki, egyedül vagyünk. Meg kell felenünk mindenkinek, meg kell élni, félünk hogy elveszítjük a javainkat, állásunkat, nem bízunk senkiben, de leginkább magunkban.

Hogy lehet mégis túlélni?

Létrára, eszközrendszerre van szükségünk, hogy megtaláljuk a láthatalan világokhoz az utat, az EGYséghez. A nyugati reiki tanítása kiválóan adaptálódott az eszközrendszerével, hogy újra megtaláljuk elveszett önvalónkat, hitünket belső érszékszerveinket. Az Usui Shiki Reiki  Ryoho rendszere ezt biztosítja.

A Jikiden Reiki, a tiszta forrás alapjai a régi japán kultúrában leledzik, a Shintóban. Itt nem vagyunk kiszakítva a világegyetemből, hiszen a körülöttünk levő természet részei vagyuk. Nincs szükségünk az előbb említett létrára, eszközökre. Minden nagyon egyszerű és olyan technikát tanulunk meg, amivel hatékonyabb gyógyítást érhetünk el. Egyszerű, tiszta, ahogy azt a 30-as években tanították.