Bõvebben

 Jikiden Reiki jelentése: Ahogy Hayashi sensei tanította, ránkhagyományozta, egyenes tanítási vonal

A Jikiden Reiki eredeti japán reiki, amely közvetlenül a Chujiro Hayashi – Mikao Usui tanátadási vonalon adódik tovább, a nyugati kultúra hatása nélkül. Chiyoko Yamaguchi (1921-2003) és családja közvetlenül Dr. Hayashitól tanultak reikit az 1930-as években, és Chiyoko a fiával, Tadaoval, folyamatosan gyakorolta azt, megőrizve az eredeti reiki szellemiségét és technikáit.

A tanfolyamon felfedezheted, hogy az eredeti reiki egyszerűbb, hatékonyabb, pozitívabb, megérinti az emberi lelket és elmét. A Jikiden Reiki olyasmit nyújt, ami a nyugati reikiből hiányzik, megtapasztalható általa mindaz, ami a reiki lényege. A Jikiden Reiki elsajátításával hatékonyabban fogsz kezelni és elméd felszabadul. A Jikiden Reiki tanítja azokat az eredeti technikákat és szimbólumokat is, melyek nem kerültek át a nyugati reiki iskolák tanításaiba.

A Jikiden Reiki tanfolyam úgy zajlik, ahogy azt Dr. Hayashi tartotta 1930-40 között. Nemcsak Chiyoko Yamaguchi visszaemlékezésein alapul, felhasználjuk családjának jegyzeteit, emlékeit, fényképeit. A Jikiden Reikit valós és rendszerezett tradicionális reiki tanításként tartják számon a világ számos országában.

A Magyar Jikiden Reiki egyetlen hivatalos oldala: www.jikiden-reiki.hu