Reiki II. fokozata

A Reiki második fokozata nagyobb energiamennyiség közvetítésére ad lehetőséget és az energia számos új alkalmazási módját kínálja. Erre a szimbólumok adnak egy eszköztárat. A megtanulható szimbólumokkal fel lehet erősíteni az energiát, lehet az energiához információt kapcsolni, és így irányított hatást gyakorolni a kezelt személy gondolkodására, viselkedésére, tudatos vagy tudatalatti szférájára. Ez lehetőséget nyújt rossz szokások, káros beidegződések, stressz oldására, tudatalatti tartalmak befolyásolására – amennyiben azok szükségesek az illető fejlődéséhez.

Lehetőség nyílik távkezelésre is. Távbeli – időbeli korlátozások nélkül lehet küldeni kezelést bárhová, bármilyen jelen- vagy jövőbeli, sőt múltbeli időpontra is.

A múltbeli kezelés természetesen nem tudja a múltat megváltoztatni de az adott eseményből származó negatív hatásokat meg tudja – oki szinten, az eredettől függően – szüntetni. Ez a lehetőség a Reki ún. elvont alkalmazásaihoz tartozik. Lehetséges bármilyen eseményt, szituációt, akár fogalmat is kezelni. Ezeket egyes esetekben nem is a konkrét változtatás, inkább a kapcsolatteremtés, megismerés céljából végezzük. Így a Reiki – energiaküldés egyben egy belső megismerési, meditációs, önismereti módszer is lehet, ahol az energiaküldéssel párhuzamosan a kezelt dologtól, információ érkezik vissza. Az energia mintegy kapcsolatot létesít a meditáció tárgyával és megkönnyíti a meditációt.

A második fokozat feltétele minimum fél év gyakorlat megszerzése az I. fokozat módszereivel. Ez az idő energetikailag is, szellemileg is a fejlődés, felkészülés időszaka. Időnként elő is fordul, hogy valakit felkészületlennek találva, további gyakorlásra kér mestere. Fontos, hogy a leendő hallgató érzékelje a Byosent a Reiki I. tanfolyamon megtanult eredeti Japán technika alkalmazásával.

A II. fokozat – szemben az elsővel – kizárólag felnőtteknek ajánlott, a gyerek mentális – energetikai fejlődésében esetleg zavart okozhat.